naše usluge:
 

Površina: 1 782 km2
Broj stanovnika: 126 329

Gradovi:
Dubrovnik
Korčula
Metković
Opuzen
Ploče

Općine:
Blato, Dubrovačko primorje, Janjina, Kula Norinska, Konavle, Lastovo, Lumbarda, Mljet, Orebić, Poejzerje, Slano, Slivno, Smokvica, Ston, Trpanj, Vela Luka, Zažablje, Župa Dubrovačka

 

 

 


lokacija... / FA/KUD/ DUBROVAČKA-NERETVANSKA ŽUPANIJA

 

Dubrovačko-neretvanska županija proteže se na uskom kopnenom pojasu s otocima od Neretve na sjeveru do Prevlake u Zaljevu hrvatskih svetaca (Boka kotorska).

Glavninu prostora čini područje nekadašnje Dubrovačke Republike. Sjedište županije Dubrovnik, najočuvaniji je grad muzej s brojnim palačama, crkvama, zidinama, tvrđavama, stoljetnim arhivima i muzejima u kojima se čuvaju uspomene na Dubrovčane zaslužne i za svjetsku kulturnu baštinu: Ruđera Boškovića, Ivana Gundulića, Marina Držića i druge. Dubrovnik, Korčula, Cavtat, Ston, Mali Ston i Orebić urbanističke su cjeline registrirane kao spomenici kulture.

Zaštićenih spomenika prirode ima čak 37, a najpoznatiji su Nacionalni park Mljet, delta Neretve i arboretum Trsteno. Najvažniji je kulturni događaj Festival Dubrovnik, utemeljen 1950., na kojem tijekom 45 dana ljeta teku brojne kulturne priredbe. Znanost se razvija u dubrovačkome Interuniverzitetskom centru, Međunarodnom središtu hrvatskih sveučilišta, zavodima i institutima HAZU-a. Od 1997. u Veleučilištu Dubrovnik djeluje i Američka visoka škola za menagement i tehnologiju. Diplomatska aktivnost teče u konzulatima kraljevina Velike Britanije, Nizozemske i Švedske. Županija, a osobito njezino sjedište, danas je nadaleko glasovito turističko odredište.

 

FA " LINĐO " Dubrovnik

 

 


KUD "Ante Ćefera" Smokvica
KUD "Vlaho Bukovac" Cavtat
KUD "Blace" Blace
KUD "Čilipi" Čilipi
KUD "Danica Hrvatska" Komin
KUD "Galičak" Komin
KUD "Gradina" Podgradina
KUD "Mato Celestin" Kuna Pelješka
KUD "Metković" Metković
KUD "Neretvanke" Ploče
KUD "Ploče" Ploče
KUD "PROMO RAGUSINA" Dubrovnik
KUD "Putniković" Putniković
KUD "Župa Bagalović" Krvavac
KUD "Gruda" Gruda
KUD "Ivo Kuljevan" Lopud
KUD "Lijerica" Slano
KUD "Marko Marojica" Mlini
KUD "Natko Nodilo" Babino Polje
KUD "Ragaca" Orašac
KUD "Rogotin" Rogotin
KUD "Stjepan Radić" Pridvorje
KUD "Mišnjice" Žrnovo
KUD "Moreška" Korčula
KUD "Sveti Martin" Korčula

 
   
© FOLKLOR D.O.O , za promicanje i očuvanje kulturne baštine