festival
ZLATNE ŽICE SLAVONIJE

vrijeme : 31.8.2006. - 3.9.2006.
mjesto : Požega
url : http://www.pozeski-festival.com/Festival tamburaške glazbe 'Zlatne žice Slavonije' održava se u Požegi od 31. kolovoza do 3. rujna. Uz nastupe tamburaša, organizira se i slikarska kolonija u Alilovcima, 'Fišijada', promocije nosača zvuka...

Prvi dan festivala namijenjen je tradicionalnoj priredbi 'Požeškoj berbi grožđa' koja će okupiti ponajbolja kulturno-umjetnička društva Požeštine, nakon čega će uslijediti svečano otvorenje festivala na središnjem Trgu Svetoga Trojstva. Istu večer, uz polufinale tamburaške glazbe, svoj koncert održat će i ugledni hrvatski glazbenik Šima Jovanovac. U petak će se održati Večer pjesme i vina na kojoj će nastupiti 20-ak najpopularnijih izvođača.

Finalna večer tamburaške glazbe, kako je već uobičajeno, uz brojne goste i uzvanike čiji se dolazak očekuje na baroknom trgu u Požegi, počet će u subotu, 2. rujna, u 21,30 sati. Uz Slavonske lole i Najbolje hrvatske tamburaše bit će tu i Miroslav Škoro, Gazde, Đuka Čaić, Šima Jovanovac i drugi.

Zadnje festivalske večeri održat će se smotra folklora 'Oj Požego, sve ti je na glasu...' u sklopu koje će biti organiziran i izbor najljepše djevojke ili snaše. Svečanom mimohodu folkloraša prethodit će i sajam domaćih kolača, a ponajbolji vinogradari i podrumari Požeštine ove će godine 'Festivalsko vino' točiti na imanju Antuna Adžića u Kutjevu.

 

 

 

 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC