naše usluge:
 

 

 


 

ŠOKAČKA RAPSODIJA 2009.

 

 

Najveći tamburaški orkestar na svijetu, „hrvatska tamburaška reprezentacija“, intenzivno se priprema za 4. koncert Šokačka rapsodija - 12. svibnja 2009. u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i koncert Hrvatska tamburaška rapsodija koji će se održati 14. svibnja 2009. u Wiener Konzerthausu u Beču. 
Uz orkestra „100 tamburaša“ u programu će sudjelovati i ženska vokalna skupina Zwizde, Šokadije-Zagreb, te Komorni zbor Ivan Filipović.
Iz ovogodišnjeg programa izdvajamo Golubicu Vukovarsku Bože Potočnika, Drmeš za Pendereckog Ive Josipovića, Cum Invocarem Vatroslava Lisinskog, Brahmsov Mađarski ples br. V, a uz brojne hrvatske tamburaške hitove i tradicionalne hrvatske pjesme čut ćemo kako na tamburama zvuče neki od poznatih hitova Beatlesa i Abbe.

Za bečki koncert orkestar, među ostalim, priprema arije iz najljepših hrvatskih opera kao i obradu Straussovih, Beethovenovih, Verdijevih, Mozartovih i Bisetovih skladbi.Ulaznice za zagrebački koncert možete rezervirati na www.lisinski.hr , a za informacije o višednevnom izletu u Beč pošaljite upit elektroničkim pismom na sokadija@sokadija.hr..

 

 

 
 
   
© FOLKLOR D.O.O , za promicanje i očuvanje kulturne baštine