KLIKNI
 
 

 

 

 

Godišnji koncert Ansambla LADO

 

Tradicionalni godišnji koncert Ansambla LADO, naziva Dragi naš KAJ , koji je prošle godine izostao zbog velike turneje Ansambla po Japanu, održat će se u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu.

Zagrebačka publika moći će uživati u ovom gotovo dvosatnom programu u srijedu, 14.11. u KD Vatroslava Lisinskog i u ponedjeljak, 19.11. , u HNK, dok u će se isti program predstaviti u Centru za kulturu u Čakovcu , u četvrtak, 15.11. , te u HNK u Varaždinu , u subotu 17.11.

Ovogodišnji koncert osmislili su umjetnički voditelj Ansambla - Ivan Ivančan ml. i stručni suradnik prof. Ivica Ivanković - kajkavac, etnolog, koreograf, plesač, glazbenik.

Z cvetnjaka Horvatske - Posavino, moje polje ravno - Tajnovitom Bilogorom - Pokraj Kupe, vode 'ladne - Podravino moja mila - Niz turovo ravno polje - Goranskim krajem - Lepe ti je Zagorje zelene - Po Prigorju i Med Murom i Dravom - nazivi su pojedinih dijelova spomenutog programa kojim će plesači, pjevači i svirači, zajedno s gostima, predstaviti neke od najljepših pjesama i plesova kajkavskih krajeva.

Osim glazbe i plesa, cjelovečernji program Ansambla, obogatit će i kajkavski stihovi Ivana Horvata Hlebinskog, Domagoja i Nenada Poljančića, Zvonimira Klemenčića, Dragutina Domjanića i Ivice Ivankovića, kao i projekcije akvarela i ulja na staklu slikara Ivana Andrašića.

preuzeto sa www.muzika.hr

 

 


 

 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC