lokacija... KUDOVI / KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

KUD " ZABOK "

U KUD-u djeluje folklorni ansambl, tamburaški ansambl i likovna sekcija. U 50 godina rada folklornog i tamburaškog ansambla, ostvarenii su značajni rezultati i nastupi na brojnim regionalnim smotrama te na folklornim festivalima poput "Vinkovačkih jeseni", "Đakovačkih vezova" i  Međunarodne smotre folklora u Zagrebu. KUD također gostuje u Sloveniji, Makedoniji, Češkoj, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Litvi, Mađarskoj, a brojnim radio i TV snimkama trajno je zabilježeno stvaralaštvo i  trud svih dosadašnjih članova.

KUD "Zabok" izvodi koreografirane plesove hrvatskih krajeva, a u najnovije vrijeme posvetio se plesovima iz Hrvatskog zagorja i ostalih kajkavskih krajeva. Ovim se koreografijama redovito pojavljuje na županijskim i državnim smotrama te na smotrama koreografiranog folklora.

Plesni ansambl kontinuirano popunjavamo novim članovima, a također i iz vlastitog dječjeg ansambla s kojim radimo uz naročitu pažnju jer ljubav prema folkloru i narodnoj umjetnosti treba pokrenuti i gajiti od najranije mladosti.

Koreografije koje izvodimo plod su uvježbavanja na brojnim probama po odvojenim plesnim grupama, zatim sa pjevanim i tamburaškim probama, a na kraju i sa kompletnim anasamblom.
Uvođenju nove koreografije prethodi terenska obrada i proučavanje arhivske građe.

 

- službena stranica KUD-a http://www.kud-zabok.hr

 


 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC