lokacija... KUDOVI / OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

KUD " JOSIP ŠOŠIĆ "

KUD "Josip Šošić" osnovan je u studenom 2002. godine kao sekcija u udruzi Centar za kulturu i sport "Tenja" sa željom da sačuvamo tradiciju i običaje Slavonije. Budući da su u ratu nestale sve nošnje i starine koje su naši ljudi posjedovali krenuli smo od nule, ali sa velikom voljom i željom da nešto napravimo u našem selu.

U početku smo nošnje posuđivali, a zatim smo osnovali Radionicu za izradu tradicijskog "ruva" gdje smo do danas izradili nošnje za sve članove KUD-a.

KUD broji četrdesetak članova. Do sada smo sudjelovali dva puta na smotri folklora "Antunovački dani", dva puta na Kiparskoj koloniji u Ernestinovu, gdje smo prošle godine imali cjelovečernji koncert. Sudjelovali smo na smotri folklora u Ladimirevcima, te na pjevačkom natjecanju u Antunovcu. U Tenji smo organizirali dvije smotre folklora "Slavonijo u jesen si zlatna", te ove godine po prvi puta pokladno jahanje koje je završilo velikom pokladnom zabavom.
U suradnji sa roditeljima školujemo djecu tamburaše u Tamburaškoj školi Batorek u Osijeku. U siječnju ove godine održali smo godišnji koncert, gdje smo našim sumještanima pokazali sve što smo radili ovih godina.

Predsjednik Centra za kulturu i sport "Tenja" je Siniša Mikolaš
Koreograf i voditelj KUD-a je Pajo Božičević

Tajnica udruge:

Andrea Božić

mob: 098-925-2036

mail: ivica.bozic2@os.t-com.hr

 

 


 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC