lokacija... KUDOVI / SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

KUD "ANTE ZANINOVIĆ "

Folklorna grupa KUD-a "Ante Zaninović" pokazuje kontinuitet u rastu i razvoju od 2000. godine.

Folklorni ansambl čini Kaštelanska mladež (srednjoškolskog i studentskog uzrasta) koja uvježbava autohtone plesove i pjesme : Kaštelansku narodnu četvorku, Šotić, Monferinu, Rvacko kolo, galop polku.
Uz izvorne plesove Kaštela, od koreografiranog folklora na repertoaru se nalaze : Stari Splitski plesovi, Plesovi otoka Korčule, Kolo iz Ražanca, Trogirska Kvadrilja, zavšno kolo iz opere Ero s onog svijeta, Vrličko kolo, Međimurski plesovi i Plesovi iz Zagorja.

Veteranska grupa okuplja starije članove ljubitelje plesne baštine koji su nekad plesali folklor, a trenutno su nastanjeni u Kaštelima. Grupa pleše rekreativno, a ujedno su potpora u radu društva mlađima. Plešu isključivo plesove Kaštela i bližih gradova Splita i Trogira.

Voditelj obiju grupa je gosp. Tonći Tadin.

Dječja folklorna grupa okuplja djecu osnovne škole, a uvježbava različite korake i plesove za djecu prilagođene toj dobi. Niz nastupa imali su u gradu i Županiji splitsko-dalmatinskoj, a plesove Kaštela pokazali su na Međunarodnoj dječjoj smotri u Kutini u listopadu 2004. godine.
Njihove voditeljice su gđica. Tina Perišin i Ivana Tadin.

 

službena stranica:

http://www.zaninovici.hr

 

  
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC