lokacija... FA/KUD /PRIGORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

FA"ZORA" OPATIJA

GALERIJA SLIKA

      Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama «Zora» iz Opatije osnovan je 1948.godine sa zadaćom i ciljem da istražuje, prikuplja , umjetnički obrađuje i scenski prikazuje najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Nezaobilazni je dio turističke ponude Opatije i Kvarnera.Tijekom svog postojanja održano je više od 4000 kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe ( Italija, Austrija, Belgija, Engleska, Češka, Slovačka, Bugarska, Španjolska, Švicarska, Nizozemska, Poljska, Njemačka, Francuska,  Slovenija ,Luxemburg, Mađarska ) te u dva navrata u SAD-a.

Nastupali smo na mnogim festivalima i koncertima nailazeći na mnoga priznanja  i oduševljenja milijunske publike.Tijekom svog postojanja kroz Ansambl je prošlo nviše od 1500 članova, a danas ansambl broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvata kroz 16 koreografija .

Pored istarskog baluna i krčkog tanca izvodimo i plesove Liburnijskog krasa koji obuhvačaju plesove Muna ,Pasjaka i Žajana u kojima se osjeti veliki utjecaj Slovenije.Ples promena , čotiš,mazulin i ptresujka nezaobilazni su plesovi ovoga kraja.

Predsjednica ansambla i osoba za odnose s javnošću je

Vida Brozović 098 713 411.


Umjetnički voditelj ansambla je Gabrijel Funarić.


e-mail: zora-opatija@ri.t-com.hr

 

 


 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC