lokacija... ANSAMBLI / ZAGREBAČKA ŽUPANIJA /

FA "ENTENTIN"

 

Hrvatski folklorni ansambl "ENTENTIN" predstavlja jedinstvenu folklornu ustanovu (izvođači u dobi do 20g), koja svoj rad temelje na praktičnom uvježbavanju i scenskom prikazivanju dijela hrvatske predajne baštine, koja se odnosi na ples, pjesmu, običaje i ostalo. Programska koncepcija ansambla temelji se na istinitom i autentičnom prikazivanju hrvatske folklorne baštine u svim segmentima scenske izvedbe, te pri tome nastojati da se na sceni stvori prava atmosfera i doživljaj sukladan tadašnjim običajima. Ansambl svoj program temelji na folklornim običajima iz sjeverozapadnoga dijela Hrvatske, Like, Krka, i Dubrovčkog zaleđa, izvodeći ga u tradicionalnim narodni nošnjama uz pratnju tamburaškog sastava.
Ansambl je osnovan 1993. godine i djeluju pod umjetničkim vodstvom gosp. Gorana Kneževića, priznatog hrvatskog pedagoga i koreografa. Brojnim i kvalitetnim nastupima u Zagrebu i Hrvatskoj od strane ocjenjivačkih i stručnih sudova uvršten je u ponajbolje folklorne ansamble države. Folklorni ansambl "ENTENTIN" izrastao je iz dječijeg folklornog ansambla.

Tijekom proteklih godina FA ''ENTENTIN'' ostvario je brojne nastupe u gradu Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu, nastojeći time popularizirati folklornu umjetnost u radu sa djecom i mladeži. Nakon uspješnih cjelovečernjih, samostalnih koncerata i nastupa na ''Događanjima amaterske folklorne scene'' uslijedili su pozivi za sudjelovanja na folklornim festivalima u Hrvatskoj, Europi, Sjevernoj Americi i Aziji.

 

 

- uzeto sa službenih stranica FA "ENTENTIN"

http://www.ententin.hr 

 
 

 
 
© www.hrvatskifolklor.com
desing: SLAVONAC