Egipat

Nizozeska

POLJSKA!

 

 

lokacija... ANSAMBLI / BRODSKO-POSAVSKA /

FA "BRODA"

.....slike
 

Folklorni ansambl Broda je osnovan 1948. god. i od tada neprekidno djeluje kao gradsko društvo u gradu Slavonskom Brodu. Sa svojih 300 aktivnih članova, raspoređenih u plesne ansamble i tamburaške sastave sukladno uzrastima, FAB je nositelj mnogih kulturnih događanja u Slavonskom Brodu i Brodsko - Posavskoj županiji, bilo kao sudionik ili organizator.

Posebno treba istaći da je ovaj ansambl organizator smotre folklora "Brodsko kolo". Za vrijeme pedesetogodišnjeg neprekidnog djelovanja članovi ovoga vrijednog kolektiva su bili sudionici svih značajnijih folklornih zbivanja u Hrvatskoj, a u svojim programima već dugi niz godina imaju obvezno sudjelovanje na među-narodnim festivalima folklora.

Samo unatrag nekoliko godina bili su u: Engleskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Slovačkoj, Portugalu, Španjolskoj, Egiptu i Poljskoj. Društvo izvodi koreografirani folklor najpoznatijih hrvatskih koreografa, ali se vrlo rado bavi i izvornim folklorom svoga zavičaja, a to je folklor Brodskog Posavlja i Slavonije.

 

- službene stranice FA "BRODA"

http://www.fa-broda.hr 

 
 

 
 
© www.hrvatskifolklor.com
desing: SLAVONAC