Održana 16. smotra dječjeg folklora

Smotra dj. folklora 2.jpg

Male folkloraše koji su se predstavili sa dječjim  pjesmama, starim igrama i plesovima, pljeskom je nagradila prepuna dvorana Doma kulture, a njihove izvedbe  ocijenio je Goran Knežević koji će pismeno poslati svoj osvrt na smotru i na KUD-ove koji su sudjelovali.

Smotra dj. folklora 5.jpg

Na smotri su se sa pjesmama i plesovima svoga staroga zavičaja,  predstavile  nacionalne manjine naše županije , KUD-ovi  «Češka beseda» i «Matica slovačka» iz Međurića. Iz mjesta koje graniči sa Lonjskim poljem, predstavio se KUD «Stružec», a iz istočnog dijela, na samoj granici sa Slavonijom, došlo je kulturno umjetničko društvo «Ilova». Mališani KUD-a  «Moslavec» iz Volodera  prikazali su  nekadašnje igre pod velikim školskim odmorom i prije škole.

Smotra dj. folklora 3.jpg

 Najmlađi sudionici smotre su mališani iz Dječjeg vrtića Kutina koji su nastupili sa  KUD-om «Husain». Iako vježbaju tek mjesec i pol dana , obučeni u bijele košuljice oduševili su publiku, a i dobili su poziv od gostiju iz Svete Nedelje da nastupe kod njih u lipnju ove godine.

Smotra dj. folklora 4.jpg

KUD «Potočanka» iz Potoka  , na smotru je dovela 40 mladih folkloraša i tako su pokazali da ne oskudijevaju sa mladima. Prvi put na smotri dječjeg folklora , nastupio je KUD «Banova Jaruga» sa 22 mlada plesača, a  već godinama nove mlade plesače ima i KUD «Repušnica». Iz samog grada Kutine predstavili su se KUD-ovi «Moslavina» i «Ivančice».
Organizator Smotre je Gradski savez kulturno umjetničkih društava grada Kutine.

Smotra dj. folklora 6.jpg

 

preuzeto sa www.kutina.hr

 

 

 


 

 
 
© www.hrvatskifolklor.com
developed by: SLAVONAC